Een hartstilstand kan iedereen overkomen.
Een hartstilstand kan iedereen overkomen. (Foto: aangeleverd)

Reanimatiecursus met gebruik van AED

zaterdag 9 maart 2024 9:00 tot 12:30

CASTRICUM - Een hartstilstand komt helaas regelmatig voor. Thuis, op het werk, op straat of bij het sporten. Zelfs bij geoefende en getrainde sporters is de kans op een hartstilstand aanwezig. Direct hulp kunnen bieden, kan dan een leven redden. Daarom organiseert EHBO Vereniging Castricum op zaterdag 9 maart weer een cursus Reanimeren inclusief gebruik van de AED.

De cursus kan veilig gevolgd worden. Er gelden strikte hygiƫneregels en het aantal cursisten is beperkt.

Tijdens de cursus leer je een hartstilstand te herkennen, hoe een reanimatie wordt uitgevoerd en hoe je een AED daarbij kunt gebruiken. De AED is een apparaat waarmee op veilige wijze een stroomstoot kan worden toegediend. De overlevingskans van het slachtoffer neemt hierdoor sterk toe.

Naast een duidelijk stappenplan is er veel aandacht voor praktische oefening op verschillende oefenpoppen. Elke cursist oefent op een schone pop.

De cursus is van 09.00 tot 12.30 uur in het EHBO leslokaal in Cultureel Centrum Geesterhage in Castricum en wordt gegeven door gecertificeerde trainers.

Vergoeding zorgverzekering

Veel zorgverzekeringen vergoeden (deels) de cursus. Je kunt dit bij je zorgverzekeraar navragen. 

Meer informatie en inschrijven via www.ehbocastricum.nl. Bij vragen, neem contact op met het secretariaat van EHBO Vereniging Castricum via 0251-651060 (bij voorkeur tussen 19.30 uur en 21.00 uur) of secretaris@ehbocastricum.nl.

Locatie