Eadwine psalmboek uit de twaalfde eeuw.
Eadwine psalmboek uit de twaalfde eeuw. (Foto: aangeleverd)

Kunst en iconen rond dood en leven

zondag 21 april 2024 16:00

CASTRICUM - Zondagmiddag 21 april organiseert de Witte Duif Castricum een bijeenkomst over kunst en iconen. Johan Maat zal dan een presentatie geven rond het thema ‘dood en leven’ in kunst en iconen. De presentatie vindt plaats in de Dorpskerk, Kerkpad 1.

Bij de presentatie op 21 april zal Johan Maat voorstellingen laten zien uit de rijke traditie van kunst en iconen en vertellen over de achtergronden van elk van deze voorstellingen. In de loop van de presentatie wordt duidelijk wat de visie op de dood is vanuit het perspectief van het Oosterse Christendom: dood en leven worden daarin met elkaar verbonden in een alomvattend, positief beeld. De presentatie van Johan wordt aangevuld met momenten van muziek uit de Oosterse traditie van de kerk.

De presentatie start om 16.00. Na afloop is er gelegenheid samen iets te drinken. Tenslotte is iedereen welkom bij een eenvoudige gezamenlijke maaltijd in de Schakel, die achter de Dorpskerk is gelegen. Daarbij wordt gedeeld wat door ieder is meegebracht.

Locatie