Bas Steman.
Bas Steman. (Foto: Pascale Drent)

Lezing en documentaire ‘Morgan, een liefde’

zondag 28 april 2024 14:30

DE WOUDE - Zondagmiddag 28 april belooft een bijzondere middag te worden in kerkje De Kemphaan op De Woude. Schrijver Bas Steman komt vertellen over zijn aangrijpende boek ‘Morgan, een liefde’. Ook de documentaire die tijdens de research gefilmd is, wordt vertoond. Deze middag gaat Steman dieper in op de autobiografische achtergronden en de totstandkoming van deze roman. 

Met de roman ‘Morgan, een liefde’ brengt Steman een verrassend en gewaagd thema binnen de literatuur. Dit autobiografische boek gaat over de liefde, de Tweede Wereldoorlog, het leven en de dood. En over het mysterie van de ziel en de liefde die dwars door de dood heen een weg zoekt. Een Britse soldaat in de jaren 1940-1945, een Nederlandse schrijver van ver na de oorlog. Op onverklaarbare wijze blijken hun levens met elkaar verwikkeld. Een zoektocht voert de schrijver naar Wales, naar de familie en geliefde van paratrooper Morgan, die 19 september 1944 sneuvelde bij de Slag om Arnhem.

Bas Steman

Bas Steman (Apeldoorn 1971) schreef eerder biografieën over Leontien van Moorsel en Ramses Shaffy. Zijn romandebuut De Aankomst in 2013 werd uitgeroepen tot beste wielerroman van het jaar.

Meer informatie

Aanvang van de lezing is 14.30 uur, entree bedraagt 20 euro. Tickets reserveren en meer informatie via kerkje@dewoude.net.

Locatie