Werk van Jaap van der Dussen.
Werk van Jaap van der Dussen. (Foto: aangeleverd)

Expositie Jaap van der Dussen

maandag 8 april 2024 9:00 tot maandag 27 mei 17:00

CASTRICUM - Van 8 april tot 27 mei exposeert Jaap van der Dussen met zijn abstracte schilderijen in De Oude Keuken in Castricum.

Een feest van kleur, spannende contrasten en een dynamisch gevoel voor ruimte typeren het werk van Van der Dussen. Hij werkt nog uitsluitend met acryl op doek. Daarbij zet hij de verf in een directe, brede kwast- en messtreek op het doek.

Van der Dussen begon circa 40 jaar geleden met schilderen naast zijn praktijk als huisarts in Limmen. Hij is voornamelijk autodidact, waarbij zijn werk in de loop der jaren van figuratief naar abstract evolueerde. In de Oude Keuken is nu een overzicht van zijn abstracte schilderijen te zien.

‘Durf Abstract’

De laatste tien jaar geeft hij iedere zomer bij de vereniging Perspectief in Castricum de succesvolle workshop ‘Durf Abstract’ en zo heeft hij menig amateur kunstenaar op het pad van de abstractie gezet.

Van der Dussen was lange tijd succesvol met exposities in binnen- en buitenland en veel van zijn werk is inmiddels in particulier bezit. Patiënten kennen zijn werk ongetwijfeld, doordat in de praktijkruimte in Limmen verscheidene van zijn werken te zien zijn.

Meer informatie

Adres: Oude Parklaan 117 Castricum

Meer informatie: www.deoudekeuken.net

De Oude Keuken is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur geopend.

Locatie