Boeiende tentoonstelling in Stedelijk Museum Alkmaar

Cultuur
Een van de werken van genomineerde Hellen van Meene.
Een van de werken van genomineerde Hellen van Meene. (Foto: Hellen van Meene)

CASTRICUM/ALKMAAR - De genomineerden voor de Victoriefonds Cultuurprijzen exposeren in het Stedelijk Museum Alkmaar. De voorzitter van de vakjury die de genomineerden heeft geselecteerd is Toon Mans.

Het gaat om de categorieën Visuele Kunsten en de Rabobank Jong Talent prijs. De genomineerden tonen hun werk dat vanuit totaal verschillende disciplines is ontstaan. Het levert een heel boeiende tentoonstelling op van deze vier kunstenaars. Naast de animatietekeningen en aquarellen van Sophie Olga de Jong zullen aquarellen en schilderijen van Anne Silverstrand Forest te zien zijn en wordt er werk van fotografe Hellen van Meene geëxposeerd. Van jong talent Rashel van der Schaaf zal de korte film ‘Ich bin der Fluß’ worden getoond. 

Er is van alle vier de genomineerden een boeiend filmportret gemaakt waardoor de bezoeker inzicht krijgt in de diverse manier van werken van de kunstenaars.

De Victoriefonds Cultuurprijs is in het leven geroepen om kunstenaars, schrijvers en podiumartiesten uit onze regio in de schijnwerpers te zetten. Deze bijzondere tentoonstelling maakt een bezoek aan het museum zeer de moeite waard. Vanaf zaterdag 25 juni t/m 25 september in het Stedelijk Museum Alkmaar.