Oer-IJ-lezing: Het Verhaal van Nederland

Cultuur
Jaap Hoogendoorn biedt een kijkje achter de schermen van de tv-productie 'Het Verhaal van Nederland'.
Jaap Hoogendoorn biedt een kijkje achter de schermen van de tv-productie 'Het Verhaal van Nederland'. (Foto: Banner via NTR | Het verhaal van Nederland)

CASTRICUM - Stichting Oer-IJ organiseert in samenwerking met Huis van Hilde ook in 2023 een serie van drie interessante lezingen. Op 19 januari ging de lezing over de stand van de natuur in de regio Kennemerland. Donderdag 16 februari gaat de lezing over de tv-productie ‘Het Verhaal van Nederland’. De lezing begint om 20:00 uur bij Archeologiemuseum Huis van Hilde. Aanmelden kan via www.huisvanhilde.nl.

Jaap Hoogendoorn was met zijn re-enactment-bedrijf Springlevend Verleden betrokken bij de productie van Het Verhaal van Nederland, de tv documentaireserie over de geschiedenis van Nederland, waarvan elke aflevering door ruim twee miljoen mensen werd bekeken. Om de gedramatiseerde scènes geloofwaardig over te laten komen is het team bijgestaan door verschillende specialisten, zoals Jaap Hogendoorn. Als historisch producent en re-enactment advisor zorgde hij ervoor dat er vele authentieke details verstopt zitten in deze serie. Hij biedt tijdens de lezing een blik achter de schermen van het programma en vertelt hoe gebruik is gemaakt van replica’s van vondsten uit de collectie van Huis van Hilde.