Prins van Oranje: een ‘sprook’ met Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer

Cultuur
Meest geliefde televisieduo’s: Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer.
Meest geliefde televisieduo’s: Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer. (Foto: aangeleverd )

CASTRICUM - Sprookjes bestaan niet! Of toch wel? Dat zie je op zondag 12 februari met eigen ogen in Theater Koningsduyn. Dan speelt een van Nederlands bekendste en meest geliefde televisieduo’s – Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer – namelijk het sprookje ‘Prins van Oranje’. Of, zoals zij het zelf zeggen: “het sprook Prins van Oranje, want sprookje is een te klein woord voor dit verhaal.”

In dit spannende ‘theatersprook’ voor 6 jaar en ouder gaan Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer op zoek naar prinsen en sinaasappels. Een verhaal dat zich afspeelt in een ver, ver land. Dat vertelt over reizen en thuiskomen, list en bedrog, over winnen en verliezen en natuurlijk over… de liefde. De heldin van dit verhaal, prinses Aya, moet namelijk op zoek naar een prins! En die zoektocht brengt nogal wat verwikkelingen met zich mee. Bestaan er prinsen die in sinaasappels leven? Wat moet je doen om die te bevrijden en is zo’n prins dan oranje? Hoe lukt dat de zeer eigenwijze prinses Aya? Een prins zonder zwaard, maar mét een taart? Dieuwertje vertelt en Jeroen zingt. Zo ontvouwen ze samen de wonderlijke geschiedenis van de dappere prinses Aya en haar Prins van Oranje, die overigens geen familie is van onze koning. Tenminste, voor zover ze weten.

Samenwerking

We kennen Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer natuurlijk allemaal van het Sinterklaasjournaal, waarmee ze al jarenlang jong en oud aan de buis gekluisterd houden. Hun samenwerking heeft in 2021 geleid tot het fraai geïllustreerde lees- en luisterboek Prins van Oranje en de gelijknamige theatervoorstelling waarmee ze nu door Nederland reizen.

Tickets

Prins van Oranje (vanaf 6 jaar) | Zondag 12 februari 2023 – 11.30 uur| Theater Koningsduyn Geesterhage | Castricum. Kaarten en info: www.geesterhage.nl