Kamilliedjes bij Marina & Sabrina

Cultuur
Mariska van der Leij, Lieke Jacobs en Pauline van Schagen.
Mariska van der Leij, Lieke Jacobs en Pauline van Schagen. (Foto: aangeleverd)

BAKKUM - ‘Camilla’ is een Italiaanse meisjesnaam die bloeiend, jong, betoverend, maagdelijk en florerend betekent. De galerie Atelier Marina & Sabrina aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum is weer helemaal opnieuw ingericht. Op de vrijdagen tot 12 mei is ‘Camilla’ van 13.00 tot 18.00 uur te bewonderen. Wandel ook door de beeldentuin, die de afgelopen weken een complete metamorfose heeft ondergaan en betoverend mooi in bloei staat.


Live optreden

Het is geen toeval, dat juist Kamilliedjes tijdens deze expositie en bij mooi weer ook in de beeldentuin zal optreden. Kamilliedjes bestaat uit de drie Castricumse vrouwen Mariska van der Leij, Lieke Jacobs en Pauline van Schagen. Ze zingen onversterkt, meerstemmige liedjes in diverse stijlen: folk, country, bluegrass, popliedjes, mantra’s. Vaak met gitaarbegeleiding. Voor dit optreden hebben ze gekozen voor rustige luisterliedjes.

‘We vieren het vrouwelijke’

Mariska: “We herkennen ons in de veelal vrouwelijke, verstilde kunstwerken van Sabrina Tacci en Marina Pronk. Met ons optreden vieren we het vrouwelijke. We streven ernaar de sfeer en emoties van de kunstwerken in het atelier te versterken met onze klanken. Kwetsbaar, emotioneel, vrouwelijk, krachtig en emotioneel. Soms kleurrijk, soms donker of juist licht. Maar altijd echt en dicht bij ons zelf.

Meerstemmig

We houden enorm van meerstemmig zingen. Onze naam - Kamilliedjes - staat symbool daarvoor. Het is een samenvoeging van Kamille en liedjes. Kamille staat voor ons voor natuur, rust en zachtheid. Onze leeftijden lopen best uiteen. Als twintiger, veertiger en vijftiger vinden we elkaar in onze liefde voor muziek, natuur, meerstemmige zang, rust en stilte.”

Het live optreden is op de vrijdagen tot 12 mei vanaf 15.00 uur bij Atelier Marina & Sabrina. De toegang is gratis.