Tentoonstelling ‘Monumentaal Landschap’

Cultuur
De tentoonstelling is te zien op 15 oktober.
De tentoonstelling is te zien op 15 oktober. (Foto: Ernst Mooij)

CASTRICUM – De Stichting Alkmaardermeeromgeving organiseert samen met Oud-Castricum de tentoonstelling Monumentaal Landschap in het gebouw De Duynkant. De Stichting zet zich in voor het landschap, met als doel de landschappelijke kwaliteiten te behouden, zodat iedereen nu en in de toekomst daarvan kan genieten.

Ernst Mooij, samensteller van de tentoonstelling: “Het landelijk gebied staat onder druk. Door het enorme woningtekort wordt gezocht naar nieuwe bouwlocaties, de energietransitie vraagt om ruimte voor zonnevelden en windturbines en met een groeiende bevolking neemt de recreatiedruk in natuurgebieden toe. Het landschap toont zich aan ons, maar kan zich niet verdedigen, komt niet voor zichzelf op. Daar zijn mensen voor nodig; daar is ook de Stichting voor nodig. Niet alles hoeft hetzelfde te blijven, maar wel moet de natuurlijke en cultuurhistorische kwaliteiten van het landschap worden behouden.”

Met de tentoonstelling wordt de schoonheid en verscheidenheid van het landschap in de gemeenten Castricum en Uitgeest in beeld gebracht. In de filmzaal vertellen verschillende geïnterviewden over het bijzondere landschap van Noord-Kennemerland en een beeldpresentatie geeft informatie over de Stichting. De tentoonstelling is te zien op zondag 15 oktober van 13.30 tot 16.00 uur in het gebouw De Duynkant aan de Geversweg 1b in Castricum, daarna nog op de eerste zondag en derde zondag in november en het laatst op zondag 3 december. De toegang bedraagt één euro voor niet-donateurs.