Historische themamiddag: De Visweg

Cultuur
De Visweg is één van de oudste wegen van Limmen.
De Visweg is één van de oudste wegen van Limmen. (Foto: aangeleverd)

LIMMEN - Donderdag 26 oktober organiseert de Zonnebloem afdeling Limmen samen met de Stichting Historisch Limmen een gezellige middag met als thema: De Visweg.

De Visweg is één van de oudste wegen van Limmen. De vissers uit Egmond aan Zee gebruikte vroeger de weg naar de haven in Limmen om daar hun vis te brengen, van waar die dan weer verscheept werd naar Zaandam en Amsterdam. Er zal met beelden en films langs plekjes worden gegaan welke allemaal verdwenen zijn. De oude kleine arbeidershuisjes, waar grote gezinnen in woonden, zijn vervangen door grote huizen. De prachtige doorkijkjes over de bollenvelden van weleer, helaas ze zijn verdwenen, maar gelukkig hebben zijn er nog beelden.

Praktisch

De bijeenkomst is bij de Heeren van Limmen, Dusseldorperweg 103 in Limmen. De zaal gaat open om 13.30 uur en de presentatie vangt aan om 14.00 uur. Wanneer u slecht ter been bent en u heeft geen familie en/of vrienden die in gelegenheid zijn om u te brengen en te halen neem dan contact op met Rob van Keulen tel. 072-5023770 en er wordt door de Zonnebloem vervoer geregeld.