Video

Lars van Keulen onthult nieuwe zonneauto Nuna 11s

Algemeen
Castricummer Lars van Diepen, technisch manager van Brunel Solar Team.
Castricummer Lars van Diepen, technisch manager van Brunel Solar Team. (Foto: Brunel Solar Team)

KATWIJK/CASTRICUM - Technisch manager en Castricummer Lars van Keulen onthult samen met zijn mede teamleden donderdag 28 juni het nieuwste model zonneauto van het Brunel Solar Team in de Theater Hangaar te Katwijk. Hier is de auto ook voor het eerst rijdend te bewonderen. Het welbekende Delftse studententeam heeft de auto uitgerust met allerlei innovaties, die op deze dag gepresenteerd worden. Het team wil hiermee de concurrentie voorblijven tijdens de Sasol Solar Challenge die in september plaatsvindt in Zuid-Afrika. 

Innovatief blijven 

Jaar op jaar is de concurrentie van het Delftse solar team gegroeid. Het team heeft weliswaar zeven wereldtitels op zijn naam staan, maar is de afgelopen jaren in zwaar weer gekomen: een afgebrande auto, een streep door de race in coronatijd en een derde plek tijdens de loodzware Solar Challenge Morocco. Het team bouwt voort op de auto die in Marokko heeft gereden en staat daarmee voor een grote uitdaging. Daarom zet het team alles op alles en presenteert nu een zonneauto vol met nieuwe technieken. De innovatie die het grote verschil moet gaan maken is de baanbrekende nieuwe motor. Deze motor levert twee keer zo veel vermogen ten opzichte van de motor van vorig jaar. Het geheim achter deze motor wordt aankomende donderdag onthuld. De andere innovaties worden dan ook toegelicht. 

Over het Brunel Solar Team 

Het Brunel Solar Team bestaat uit een groep van 11 enthousiaste studenten van de TU Delft. Zij ontwerpen en bouwen een raceauto op zonne-energie om daarmee deel te nemen aan zonneraces wereldwijd. Daarmee hebben zij het doel om zo veel mogelijk mensen te inspireren op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het team werd 20 jaar lang gesponsord door Vattenfall, voorheen Nuon. Vanaf 2022 heeft Brunel het stokje als hoofdsponsor overgenomen.