Steunpunt Vrijwilligerswerk zoekt aanpakkers

Nieuws

CASTRICUM - Het Steunpunt Vrijwilligerswerk brengt vrijwilligers in contact met maatschappelijke organisaties die werkzaam zijn in Castricum, Akersloot, Limmen of Uitgeest. Voor een aantal organisaties wordt bestuursleden gezocht.

De Stichting Meergranen is beheerder en verhuurder van het pand Dorpsstraat 28-30. Het benedengedeelte wordt verhuurd aan de Vereniging Vrienden van de Bakkerij. Zij zoeken iemand die ervaring heeft of ervaring wil opdoen met het verhuren van zalen en woningen. Tevens zijn zij op zoek naar iemand die het onderdeel onderhoud voor zijn of haar rekening wil nemen, iemand met twee rechterhanden en/of die een onderhoudsplan kan opstellen.
Inloophuis De Keet staat in de tuin van Begeleid Wonen van het RIBW, activering voor mensen met psychosociale problemen. Zij kunnen een ondersteuner gebruiken met technisch inzicht en organisatorische talenten. Tevens zou deze ondersteuner mee kunnen denken over fondsenwerving. Gezocht wordt een enthousiast en handig persoon met affiniteit voor de doelgroep. De vrijwilliger moet mee kunnen denken en klankbord zijn over het reilen en zeilen van de vereniging. Een keer per zes weken wordt vergaderd, overige tijdsinvestering wordt geschat op maximaal twee uur per week.
Wie interesse heeft in dit werk of ander vrijwilligerswerk wil doen, kan langsgaan of een afspraak maken bij de Vrijwilligers Vacaturebank (onderdeel van Welzijn Castricum) Geesterduinweg 5 in Castricum. Het telefoonnummer is 0251-65 65 62. De vacaturebank is ook te vinden op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl.