Swingend FC Castricum pakt periodetitel

Nieuws
Swingend FC Castricum pakt periodetitel.
Swingend FC Castricum pakt periodetitel. (Foto: Sandy Klaver)

CASTRICUM - Het afscheid viel hem zwaar. Juist nadat FC Castricum tegen Reiger Boys een masterclass had verzorgd, was Ralph Blom voor de laatste keer hoofdcoach in een thuiswedstrijd. Opnieuw bleef FC Castricum ongeslagen met de nacompetitie als welverdiende uitsmijter. “Als ik dit had voorspeld, was ik voor gek verklaard. Nu doen we mee aan de nacompetitie en gaan we kijken wat daar mogelijk is.”

Om alvast vooruit te blikken op de tweede klasse kwam even te vroeg. Daarvoor was de 3-0 overwinning op Reiger Boys en de reeks van sensationele overwinningen van een te grote impact geweest.

Dat ervoer Reiger Boys. De bezoekers uit Heerhugowaard hadden vergeten hun huiswerk te doen. Lars Beukers is dit seizoen met sprongen vooruit gegaan. Joël Krajenbrink had de penalty al geteld voordat hij was genomen. Doelman Beukers sloeg de bal uit de bovenhoek. Even later schoot Elario Zweet vanaf elf meter wel raak: 1-0.

Het hoogtepunt moest toen nog komen. Tjidde Geerts is een van de talenten van FCC. De frêle aanvaller is snel, heeft weinig ruimte nodig en is gespecialiseerd in toverballen. De vleugelflitser mocht na rust aan de rand van het strafschopgebied even aanleggen. Met een krul waar de haarspecialist jaloers op is, krulde Geerts de 2-0 binnen.

Carlo Vrijburg is minder creatief maar zeker zo effectief. De doelman van Reiger Boys piekert nu nog over, dat projectiel dat zijn oren schroeide en de eindstand op 3-0 bepaalde.

Blom: “Jullie zijn voor elkaar gaan vechten toen het kwartje maar niet bleef vallen. Dat was het omslagpunt. We hebben veel talent in huis. Die kwaliteiten komen alleen naar boven als je als team presenteert. Applaus voor jullie.”