Spectaculaire finales NK Sevens Junioren

Tom Kerr op weg naar de winst op RFC Gouda.
Tom Kerr op weg naar de winst op RFC Gouda. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Afgelopen zaterdag 20 mei werden de finales van de NK Sevens Junioren gehouden bij de Castricumse Rugbyclub. Maar liefst 16 teams kwamen naar Castricum om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Sevens in de wacht te slepen.

In de voorrondes in Den Helder de week hiervoor eindigde het Junioren Sevens team van Castricum in hun poule op de eerste plaats. De verwachting van het team en hun aanhang was dan ook hoog gespannen.

Cas RC schopte het afgelopen zaterdag tot de halve finale in de Bowl poule. Deze halve finale speelde Cas RC tegen RC Delft en wist deze spannende wedstrijd met een eindstand van 26-24 nipt te winnen en bereikte de finales. De finale wedstrijd speelde Cas een sterke partij tegen RFC Gouda en won deze wedstrijd met grote overmacht met 40-19.

Aan het einde van de dag werden de prijzen aan de winnaars van het NK Sevens Junioren uitgereikt door Iban Rosier, bestuurslid Jeugd van de Nederlandse Rugbybond. In de Shield poule gingen The Hawks uit Haarlemmermeer met de 1e prijs naar huis, de 1e prijs van de Bowl poule was voor de Castricumse Rugbyclub, in de Plate Poule wist Diok uit Leiden de 1e prijs mee naar huis te nemen en de Cup poule, de winnaar van het NK in zijn totaliteit, ging naar RC ’t Gooi.

Het was een zeer geslaagd evenement waar Cas RC trots op mag zijn, op zowel op haar Junioren Sevens team als de organisatie en alle vrijwilligers die hard gewerkt hebben om dit mooie evenement neer te zetten.