Ondernemers Dorpshart Castricum ingehaald door Camping Bakkum

Nieuws
Camping Bakkum vervangt Dorpshart Castricum in het toeristenseizoen.
Camping Bakkum vervangt Dorpshart Castricum in het toeristenseizoen. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM/BAKKUM - Weersomstandigheden zijn van grote invloed op het lokale bezoek tijdens het toeristenseizoen in Dorpshart Castricum. Bij bewolking of een beetje regen kon het Dorpshart veelal rekenen op bezoekers van de boerencampings, Camping Bakkum en Camping Geversduin. Nu is dat anders.


Door Aart Tóth 

Horeca in Castricum en zeker bioscoop Corso waren de trekpleisters. Sinds enige tijd zijn er echter veranderingen waar te nemen in het gedrag van bezoekers van voornoemde campings. Dat wordt zeker tijdens de eerste twee dagen van de week, maandag en dinsdag, veroorzaakt door ondernemers zelf in het Dorpshart van Castricum. De meeste horeca is gesloten. Als je daarbij je neus hebt gestoten als culinairist, kom je echt niet terug.

Bezoekers van Geversduin en zeker Camping Bakkum hoeven eigenlijk niet lang te zoeken en blijven ‘thuis’. Alle voorzieningen zijn tegenwoordig immers te vinden op het campingterrein zelf. Er is een grote keuze aan horecavoorzieningen, zodat je na een slokje lekker lopend je caravan, panoramatent of strandhuis kan opzoeken. Ook de keuze in restaurants is voldoende. Wat te denken van etenswaren? Verse vis, dagelijks aangevoerd. Supermarkt aanwezig met ook dagelijkse aanvoer van groenten, fruit en zuivel. Geen boodschappen doen en uit eten? Dat kan bij restaurant ‘Bakkum Bites’, Italiaans restaurant ‘Op de Hoek’, Visrestaurant ‘Vis en Meer’, maar ook nog in ‘t Kippaleis’. Toetje zou je zelfs bij ‘De IJswinkel’ kunnen halen. En allemaal elke dag open tijdens het seizoen. Wat te denken van het openluchttheater ‘De Pan’, met optredens van Rasti Rostelli, Karin Bloemen en band, Django Wagner, Korenfestival en meer. Zelfs een huisartsenpost van Leemhuis-van der Marel is regelmatig bemand. Een Filmhuis biedt plaats aan 30 personen.

Je natje en droogje, boodschappen doen, uit eten. Je blijft óp of in de buurt van Camping Bakkum.