KunstFietsRoute: kunstzinnig uitpakken voor jong en oud(er)

Nieuws
KunstFietsRoute: uitpakken voor jong en oud(er).
KunstFietsRoute: uitpakken voor jong en oud(er). (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Ook dit jaar wil het buurtcentrum tijdens de KunstFietsRoute - stop 16 -  uitpakken voor jong en oud. Zaterdag 3 en zondag 4 juni van 11.00 tot 17.00 uur genieten van het werk van verschillende exposanten, lokale horeca en op zondag van live muziek. Daarnaast kan de jeugd beide dagen gratis meedoen aan workshops kunst, poolen, biljarten en geven de schilders en biljarters demonstraties.

“Vorig jaar zijn wij gestart als nieuwe locatie voor de KFR en dat beviel goed”, vertelt cultuurcoördinator Mieke Rozing. Om te vervolgen met: “Daarom zochten wij dit jaar de samenwerking met Paulien Hakkert om nog meer te organiseren voor de jeugd. Ook de biljarters willen graag jongeren de kans geven om kennis te maken met het poolen en biljarten. Dankzij sponsoring kunnen de workshops gratis worden aangeboden voor de jeugd.”

Stop 16

Op beide dagen wordt bij stop 16 werk tentoongesteld van de volgende kunstenaars: Annet Sijm. Zij schildert met olieverf en mixed media op grote doeken en werkt voornamelijk intuïtief. Annet deelt de zaal met Florence Eijck. Zij maakt en ontwerpt sieraden van (half)edelstenen en zilver. Florence reist graag en gaat dan altijd op zoek naar mooie stenen voor haar sieraden.

In de tweede zaal staat keramiek van Paulien Hakkert, zij werkt meestal in series. Bekijk haar fantastische ‘trekpoppen’ die zo grappig zijn of de kleine ‘thema vazen’ en de serie grote vazen. In deze zaal is ook het werk te zien van de schilders van het populaire inloopatelier van Mieke Rozing. De ene exposant schildert een paar jaar en de ander maakt zijn/haar eerste olieverfschilderij en nog weer anderen werken al in opdracht. Zaterdag en zondag is er van 11.00 tot 14.00 uur een demonstratie van deze schildersgroep. Demo’s van de biljarters/poolers is de gehele dag van 11.00 tot 17.00 uur. Programma workshops: gratis van 4 - 18 jaar. Zaterdag 3 en zondag 4 juni 11.30 -12.30 uur: tie & dye met T shirts, 13.30 - 14.30 uur: sprookjesfiguren van klei en natuurlijke materialen. 15.30 - 16.30 uur: schilderen van dieren op doek.

Zondag 4 juni vanaf 13.30 uur is het genieten van de pop/rock muziek van Judith Schram met haar vaste gitarist Serge Walvoor. Zij spelen nummers van Fleetwood Mac, Abba en nog veel meer lekkere muziek. Kijk voor meer informatie en andere interessante stops op www.kunstfietsroutecastricum.nl

Stop 16.