Stop bij nieuwe kunstenaars

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

CASTRICUM - Komende 3 en 4 juni 2023 zullen allerlei kunstenaars hun kunst tentoonstellen bij 25 verschillende stops in Castricum. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe kunstenaars te zien. Wij stellen hen graag voor.

Ilona Sengers: Haar werk ontstaat door wat haar bezig houdt of fascineert. Zij schildert een omgeving waarin je nog puurheid en rust kunt vinden en tegelijkertijd een omgeving waarin je als mens heel nietig kunt voelen en waar het leven heel hard kan zijn. Haar werk is te bewonderen bij stop 1, Geesterhage, Toonbeeld, kamer 5.

Marleen Bouma: Zij maakt foto’s en bewerkt deze op geheel eigen wijze. Zij experimenteert met vorm, structuur en/ of kleur. Haar onderwerpen zoekt zij momenteel vooral in ruimte en interieur. Door het gebruik van heldere kleuren, sterke beeldelementen en spannende uitsneden ontstaat een geheel eigen, soms mysterieuze, weergave van de werkelijkheid. Haar werk is te bewonderen bij stop 1, Geesterhage, Toonbeeld, kamer 6.

Anita Kok: Zij beheerst alle schildertechnieken maar is gespecialiseerd in het fijnschilderen met olieverf. Het meeste werk wat zij zal laten zien, is op de natuur geïnspireerd. De details van haar werk, geeft het woord fijnschilderen, dan ook prachtig weer. Haar werk is te bewonderen bij stop 7, de Kern.

Henk Pietersma: Hij zal zijn werken tonen die gemaakt zijn naar aanleiding van de benamingen die in de Bijbel aan Jezus worden gegeven. Als Jezus aan zijn leerlingen vraagt: ‘Wie zeggen de mensen dat ik ben? (Marcus 8:27) wil hij weten hoe er over hem gedacht wordt. De vraag die hij meteen daarna stelt, prikkelde hem persoonlijk: ‘Wie ben ik volgens jou?’ Op deze indringende vraag geeft Pietersma antwoord met behulp van zijn schilderijen. Zijn werk is te bewonderen bij stop 9, De Protestantse kerk.

Hester Timmers: Zij maakt sculpturen van voorwerpen die zij gevonden heeft op straat. Al werkend ontstaat betekenis. Soms is dat een associatie met een verhaal of een maatschappelijk vraagstuk. Soms heel persoonlijk: een herinnering of de gedachte aan een persoon. Fascinerend is, hoe zij van gevonden voorwerpen, een pakkend geheel weet te maken. Haar werk is te bewonderen bij stop 11, Korte Cieweg 3.

Belangstellenden kunnen nu al een indruk krijgen van de verschillende stops op de website https://www.kunstfietsroutecastricum.nl/stops en bij de Centrale Expositie in Geesterhage, Toonbeeld, die tot en met 20 juni te zien is. Helemaal nieuw dit jaar is de interactieve kaart. Scan met de smartphone de QR-code.

Afbeelding