‘Ome Jan Priester’ Veldt 90 jaar

Nieuws
Ome Jan Veldt blij verrast de tweespan.
Ome Jan Veldt blij verrast de tweespan. (Foto: Aart Tóth)

LIMMEN - Veldt is een bekende naam in regio Limmen, Castricum en Akersloot. De inwoners blijken vaak ook nog familie van elkaar te zijn. 


Dat openbaarde zich op de 90e verjaardag van Priester Veldt, ook wel ‘Ome Jan Priester’ genoemd, uit Limmen. Maar liefst 45 neven, nichten met aanhang waren verleden week zaterdag opgetrommeld om de verjaardag mee te vieren. De beloofde taxi bleek een tweespan van een bereidwillige buurman. Dat ging van zijn appartement in Limmen met de neven en nichten op de fiets erachteraan. Twee bereidwillige neven fungeerden als verkeersregelaars voorzien van een veiligheidsvest en hoorn. De tocht ging via de in aanbouw zijnde pepermolen in Limmen, richting Zeeweg Castricum naar Bakkum Fase Fier, waar nog meer familieleden stonden te wachten. Daar werd een gezellig samenzijn georganiseerd met natuurlijk oude familiefoto’s en het vertellen van vele anekdotes.

Neef Gerard Veldt: “Onze Ome Jan is in 1960 priester gewijd en toen is ingehaald door zijn kleine neefjes en nichtjes. Hij is de jongste van een gezin van dertien kinderen. Meerdere van zijn broers en zussen hadden ook grote gezinnen met in totaal 68 neven en nichten. Bij al zijn jubilea heeft hij met ons, neven en nichten, betrokken en dat heeft er voor gezorgd dat er een hechte familieband is ontstaan. Zijn laatste jubileum was zijn 60-arig priesterschap. Vandaar dat aantal neven en nichten het idee heeft opgepakt om een nu eens de rollen om te draaien en Ome Jan in het zonnetje te zetten.”