Meiden MO 20 wéér kampioen

Nieuws
Meiden FC Castricum MO 20 voor tweede keer op rij kampioen.
Meiden FC Castricum MO 20 voor tweede keer op rij kampioen. (Foto: Sandy Klaver)

CASTRICUM - Vorig seizoen werd het meidenteam van FC Castricum ongeslagen kampioen In de categorie MO 17 hoofdklasse. Door een wijziging van de KNVB In het competitie aanbod moest het team doorschuiven naar de competitie voor meiden onder 20, dit terwijl de gemiddelde leeftijd van het team 17 jaar is. 

Met de verwachting op een zwaar seizoen gingen de meiden vol de strijd aan in de competitie. Al snel bleek dat FC Castricum net als vorig seizoen met heel veel talent, techniek, passie en plezier geweldige teamprestaties leverde. Ze hebben andere sterke ploegen zoals Kolping Boys en Hercules Zaandam achter zich gelaten. Van de dertien wedstrijden werden er twaalf gewonnen. Het doelsaldo van Castricum is het hoogst. 

Gescoord werd er veel vanuit elke positie verdediging, middenveld en aanval. Daarnaast is FC Castricum met tegendoelpunten de absolute winnaar, slechts tien tegendoelpunten in dertien wedstrijden. Samengevat: het seizoen is buiten verwachting goed verlopen met als resultaat door kampioen te worden in de hoofdklasse. 

MO 20 trainster Kim de Wit benoemt dat één keer kampioen worden al prachtig is om mee te maken maar twee keer op rij is heel bijzonder. “De meiden hebben het echt verdiend door hun enorme inzet en teamwork.”