UIT Festival wordt spektakel

Nieuws
Een mix van een cultureel festival en een Art & Craft UITmarkt.
Een mix van een cultureel festival en een Art & Craft UITmarkt. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Het plein voor Geesterhage neemt al een voorschot op de plannen voor de toekomst, een plein met veel cultuur en optredens om het nieuwe seizoen in te luiden. Zaterdag 17 juni, van 10.30 tot 18.00 uur, zijn er binnen in cultuurcentrum Geesterhage en daarbuiten tot in winkelcentrum Geesterduin inspirerende - culturele - activiteiten, van Toonbeeld tot toekomstige acts die in Koningsduyn te zien zullen zijn. Een mix van een cultureel festival en een Art & Craft UITmarkt, waar meer dan 50 cultuurmakers, verenigingen, muzikanten en kunstenaars zich presenteren. 

Initiatiefnemers Bert van Berkum namens winkelcentrum Geesterduin en Anita Mooiweer namens Geesterhage en Toonbeeld zijn enthousiast: “Dit jaar verbinden we met de meer dan 35 kramen van de Art & Craft UITmarkt als rode draad Geesterhage en Geesterduin met elkaar. Ook in het winkelcentrum zal van alles te doen zijn; van verrassende acts tot muziek. Zo zullen we elkaar allemaal versterken en zal niet alleen het festival en de winkels in Geesterduin drukker bezocht worden, maar vooral zal Castricum nog beter op de kaart worden gezet.” 

Art & Craft-markt

Dit jaar wordt de UITmarkt uitgebreid met een Art & Craft-markt waar je als bezoeker langs de vele marktkramen kunt struinen waar kunstenaars, creatieven en ook makers van duurzame en eigen gemaakte producten hun werk en producten presenteren en/of te koop aanbieden. Zoals keramiek, schilderijen, illustraties, hout, glas, sieraden, textielwerk, papergoods, droogbloemen, fotowerk enz., enz.

Programma

Verspreid over het festival zijn er vier podia waar veel optredens te zien zijn.

Op het PLEINpodium treedt Sjors van der Panne op. Net als Alexander Broussard, zanger en pianist die als de Nederlandse Billy Joel bekend is geworden van het tv-programma The Tribute Battle. Beide artiesten geven een preview van hun concerten in het komende theaterseizoen van Theater Koningsduyn.

Op het TERRASpodium zal ook een preview te zien zijn van de wijncabaret voorstelling. Ook is Henk Jan van Harten over de Liefde te zien en kun je genieten van o.a. ukelele, piano en de Skulpers. Op het THEATERpodium zijn verschillende dansgroepen, orkesten en koren te zien. Het STRAATpodium is voor ‘straat’muzikanten en -performers.

De kunst- en muziekschool Toonbeeld in Geesterhage houdt tijdens het UIT Festival de Open Dag. Jong en oud kunnen daar die dag instrumenten uitproberen, hun creativiteit de vrije loop laten in workshops van beeldende kunst, tekenen op livemuziek of een mini-musicialworkshop volgen. Meer informatie: www.castricumuitfestival.nl