Gratis opfrisfietslessen voor senioren

Nieuws
De fietslessen worden in kleine groepen gegeven, maximaal tien deelnemers.
De fietslessen worden in kleine groepen gegeven, maximaal tien deelnemers. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Lastig om de (elektrische) fiets te beheersen, bijvoorbeeld tijdens het op- en afstappen of tijdens het maken van een bocht? Voor veel mensen is dat heel herkenbaar. Vandaar dat de buurtsportcoach Stefan Bakker drie fietslessen gaat geven in Castricum. Het doel van de lessen is om met zelfvertrouwen op de fiets te zitten.

De lessen zijn donderdag 15, 22 en 29 juni van 10.00 tot 11.30 uur op de parkeerplaats van sportpark Wouterland, Van Haerlemlaan. Er zijn één of twee buurtsportcoaches aanwezig, die opgeleid zijn tot fietsinstructeur. Zij geven aan dat het dragen van een helm of andere beschermende materialen voor eigen keuze is. Maar gebruik hiervan wordt wel aangeraden.

In kleine groepen 

Alle soorten fietsen zijn welkom en deelname aan de lessen is gratis. De fietslessen worden in kleine groepen gegeven, maximaal tien deelnemers. De fietsdocent gaat vooral in op persoonlijke wensen. Voor de een is dat op- en afstappen, voor de ander leren fietsen op hun nieuwe fiets en weer een ander vindt het misschien lastig om balans te houden tijdens het omkijken.

Zelfvertrouwen

Stefan Bakker: “Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken in het verkeer onder fietsers. Door deze training krijgen senioren een betere beheersing over de elektrische fiets en kunnen zij met meer zelfvertrouwen deelnemen aan het verkeer. Genieten van een rondje door de polder, het dorp of de duinen. Fietsen geeft vrijheid en de mogelijkheid om ergens naar toe te gaan.”

Aanmelden voor de lessen is verplicht via www.teamsportservice.nl/kennemerland en klik op de agenda. Lukt digitaal aanmelden niet? Neem dan contact op met Stefan via sbakker@teamsportservice.nl of bel naar 088-2037340.

Het doel van de lessen is om met zelfvertrouwen op de fiets te zitten.