Klaas Peijs toernooi kent mooie historie

Nieuws
Klaas Peijs, in 2014 overleden.
Klaas Peijs, in 2014 overleden. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Zondag 11 juni vindt het Klaas Peijs voetbaltoernooi plaats bij FC Castricum op sportcomplex Noord-End. Maar liefst 76 teams afkomstig van 26 clubs nemen deel aan dit toernooi. Zo’n 800 junioren van 8 tot en met 15 jaar zullen acte de préséance geven. Een mooi toernooi met een bijzondere historie.

Deelnemende clubs zijn: ADO ‘20; AMVJ; Focus’07; Foresters; Fortuna Wormerveer; FC Uitgeest, Hercules Zaandam; HSV; Jong Holland; JVC; KFC; Kolping Boys; Limmen; Meervogels’31; RKEDO; Sporting Martinus; Sporting Krommenie; SV Hoofddorp; SVA; Tos Actief; V.V. IJmuiden, Vitesse’22; Vrone; vv Assendelft; WVHEDW en uiteraard FC Castricum. Er wordt gestart om 09.30 uur en de laatste wedstrijden vinden plaats om 16.00 uur. De prijsuitreikingen zijn ingepland om 12.30 en 16.30 uur.

Even in herinnering

27 mei 2014 overleed de voor vele Bakkummers en Castricummers bekende Klaas Peijs op 81-jarige leeftijd. Vanaf 1962 had hij jarenlang een drogisterij annex postagentschap op de hoek van de Stetweg/Van Oldenbarneveldweg in Bakkum. Van 1971 tot 1976 was Klaas Peijs secretaris van het VVV-bestuur in Castricum. Ook zat hij in die tijd in de Gemeenschapsraad. Toen in 1975 besloten werd om in Bakkum een eigen winkeliersvereniging in het leven te roepen, was Klaas een van de medeoprichters daarvan. Tevens werd hij voorzitter van de Evenementencommissie Bakkum en was zodoende actief betrokken bij de organisatie van onder andere braderieën en het Sinterklaasfeest in dat dorpsdeel.

Klaas Peijs had een grote passie voor de voetbalsport en hij was van grote waarde voor de KNVB en de verenigingen CSV en FC Castricum. Gedurende een periode van bijna 40 jaar keurde hij als consul wekelijks de voetbalvelden. Ook vervulde hij in de jaren 80 en 90 de functies van scout, cursusleider en rapporteur. Daarnaast nam hij zitting in diverse werkgroepen van de bond, die zich bezighielden met de organisatie van jeugdvoetbaldagen, voetbalkampen en straat- en schoolvoetbal. Voor al deze activiteiten is hem in 2003 de gouden speld van de KNVB uitgereikt.

Peijs heeft zich eveneens ingezet voor de opkomst en promotie van het damesvoetbal. Hij was medeoprichter van de eerste vereniging voor dames in Castricum (DVC) in 1973.