Fietsen komen goed terecht

Nieuws
Buurtbewoonster Loes verzorgt fietsherstellers Kees Zonneveld en Gerard Castricum van een natje en een droogje.
Buurtbewoonster Loes verzorgt fietsherstellers Kees Zonneveld en Gerard Castricum van een natje en een droogje. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - De laatst ingeleverde ruim 100 gebruikte rijwielen blijken goed terecht te komen via de Stichting Welzijn bij nieuwe Nederlanders van allerlei nationaliteiten.

Vrijwilligers Wim van Vliet, Gerard Castricum en Kees Zonneveld hebben hun handen er vol van met het gangbaar maken en zorgen dat de fietsen veilig de weg op kunnen. Dat doen ze in een door gemeente Castricum beschikbaar gestelde ruimte onder het gemeentehuis, waar zelfs een werkplaats is ingericht. Er is intussen een voorraad van allerlei fietsen in verschillende uitvoeringen; dames-, heren- en kinderfietsen en dan ook nog in verschillende maten en hoogtes. Astrid van Welzijn, die ook de nieuwe Nederlanders fietsles geeft, vult aan: “Veelal Oost-Europese en Aziatische vrouwen blijken kleiner te zijn dan Europese vrouwen, waardoor tienerfietsen ook welkom zijn.” Desalniettemin komen alle fietsen goed terecht. Buurtbewoners van het Raadhuisplein zorgden zelfs voor een natje en droogje als de inzamelaars aan de gang gaan.

Meer informatie: www.welzijncastricum.nl