Atelier Bakkum omarmt jong talent

Nieuws
Jeroen Pieterse in Bakkums Atelier.
Jeroen Pieterse in Bakkums Atelier. (Foto: Marina Pronk)

BAKKUM - Zoals altijd op vrijdag, is ook 27 oktober het atelier van Marina & Sabrina aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum van 13.00 tot 18.00 uur geopend. De kunstenaars zijn aan het werk terwijl gasten in alle rust ronddwalen in de beeldentuin en expositie in de binnenruimte. Er is werk te zien van schilderes Sabrina Tacci, beeldhouwer en fotograaf Marina Pronk en kunstenaarscollectief CAKtwo.

Op dit moment is de expositie ‘Omarm’ te zien waarin de kunstenaars hun werk opnieuw ongeremd en ongetemd combineren. Gevierd schilderes Sabrina Tacci is vooral bekend vanwege haar expressieve schilderijen die wereldwijd door liefhebbers zijn omarmd. In deze tentoonstelling is ook veel grafisch werk van haar hand te zien. De muren van haar atelier zijn gevuld met bijvoorbeeld ‘droge naald grafieken’, lino- en houtsnedes, etsen en aquatint.

Live muziek

Marina: “Sabrina en ik omarmen zoveel mogelijk culturele interactie. Dat uit zich bijvoorbeeld in de live optredens die Marian Huiberts maandelijks voor ons programmeert. Zo’n twee weken geleden verraste gelegenheidsduo Jeroen Pieterse en Melanie Mehrer ons met een onvergetelijk cultureel muziek avontuur!”

Natuurtalent

Jeroen is een jong natuurtalent die zich helemaal thuis voelt bij Atelier Marina & Sabrina. Vlak voor zijn heengaan, kocht de opa van Jeroen zo’n vijftien jaar geleden een piano voor het gezin waar de toen nog 7-jarige Jeroen in opgroeide. Zo begon een grote muzikale ontdekkingsreis. Jeroen is volledig autodidact en hield zijn muziek jarenlang volledig privé. Dat hij ook kan zingen, wisten zijn ouders tot voor kort niet. Jeroen trok de stoute schoenen aan en hoe meer mensen zijn muziek horen, hoe meer hij uit zijn schulp kruipt en durft te performen. Zijn eerste solo-optreden is vrijdag 27 oktober vanaf 15.00 uur. De toegang is als altijd gratis. 

‘Dame au café chantant'