Projectkoor Op weg naar Kerst

Nieuws
Kom in de kerststemming met de 'Op weg naar Kerst' optredens.
Kom in de kerststemming met de 'Op weg naar Kerst' optredens. (Foto: Theo Beentjes)

CASTRICUM - Sfeervolle kerstmuziek, afgewisseld met vrolijke uptempo liederen en bekende Kerst songs. Van deze muziek kom je in kerststemming. Het projectkoor van dirigente Marieke Zondervan zingt diverse kerstnummer tijdens de ‘Op weg naar Kerst’ optredens van 8, 9 en 10 december.  

Pianist Jaap Brackman begeleidt de groep van 45 personen bestaande uit sopranen, alten en tenoren bij iedere repetitie en natuurlijk bij de optredens in de drie verschillende kerken.

Optredens 

Vrijdag 8 december zingt de groep 19.30 uur in Uitgeest in de Onze Lieve Geboorte Kerk. Zaterdag 9 december start het optreden 19.30 in de Agathakerk in Beverwijk en de groep sluit de concertreeks af met een optreden in de Pancratiuskerk in Castricum 10 december 15.30 uur. 

De deuren openen bij ieder optreden een half uur voor aanvang. 

Meezingen

Bezoekers kunnen luisteren én mogen meezingen met het ‘sing-a-long’ gedeelte, met onder andere bekende nummers als ‘Let it snow’ en ‘Winter Wonderland’. Het optreden duurt een uur en is divers met verrassende liederen als ‘Wachtend tot de Redder zal komen’, ‘I heard the bells on Christmas day’ en klassiekers als ‘Away in a Manger’.

Voor iedereen

Dirigente Marieke: “Het is mooi om te zien hoe je in een korte tijd een muzikaal optreden kunt neerzetten. We stellen ons open voor iedereen; om mee te zingen en natuurlijk om te komen kijken en luisteren. Ik vind het belangrijk dat iets cultureels en muzikaals gratis te bezoeken is en in de kerk is dat mogelijk.’’ 

Alle voorstellingen zijn rolstoeltoegankelijk.

De liederen worden gezongen onder leiding van dirigente Marieke Zondervan.