Sollicitatieworkshop: Hoe maak ik een goed CV?

Nieuws
In de workshop leer je hoe je een sterk CV opstelt.
In de workshop leer je hoe je een sterk CV opstelt. (Foto: Pexels)

CASTRICUM - Wanneer je gaat solliciteren op een nieuwe functie is je curriculum vitae, ook wel CV, je visitekaartje. Belangrijk dat deze sterk is dus. In de sollicitatieworkshop ‘Hoe maak ik een goed CV?’ van bibliotheek Kennemerwaard leer je alles over het opstellen van een sterk CV. 

Omdat er steeds meer gewerkt wordt met softwaresystemen die de eerste beoordeling van de sollicitatie doen, is het belangrijk een CV te maken wat goed leesbaar is voor deze systemen. Het gebruiken van de juiste zoekwoorden helpt daarnaast om door de eerste selectieronde te komen. 

Drie workshops

Er worden drie workshops georganiseerd. De workshops zijn los van elkaar te volgen, als je bijvoorbeeld interesse hebt om meer te leren over één specifiek onderdeel van het sollicitatieproces. De workshops beginnen met een theoretisch gedeelte. Daarna zijn er werkbladen beschikbaar en is er tijd om oefeningen te doen. Vrijdag 1 december is er in Bibliotheek Alkmaar Centrum de workshop ‘LinkedIn’, vrijdag 8 december in Bibliotheek Bergen ‘Motivatiebrief & ChatGPT’ en 15 december in Bibliotheek Castricum ‘Hoe maak ik een goed CV?’. Alle workshops starten 10.00 uur en eindigen 12.00 uur. 

Deelname is gratis. Vooraf aanmelden via info@verheldertalent.nl.