Alzheimer Trefpunt

Nieuws
Leer hoe het brein werkt.
Leer hoe het brein werkt. (Foto: Adobe Stock)

CASTRICUM - Alzheimer Nederland afdeling Midden-Kennemerland organiseert vijfjaarlijks een Trefpunt in Cultureel Centrum Geesterhage. Het laatste Trefpunt van dit jaar is op maandag 11 december met het thema: ‘Het geheugen’. 

Cultureel Centrum Geesterhage aan de Geesterduinweg 3 opent de zaal 19.00 uur. Het programma start 19.30 uur.  

Voor veel mensen is de werking van ons brein een groot mysterie. Deze avond wordt uitgelegd hoe het brein in elkaar zit, hoe het werkt en wat er gebeurt bij dementie door de ziekte van Alzheimer. 

Na het bekijken van een korte film gaat gespreksleider Teije Hooghiemstra in gesprek met Jessica Kelatow, GZ- psycholoog bij Parnassia. Zij gaan het hebben over de werking van het geheugen, hoe het geheugen is in te delen en waarom dat belangrijk is om te weten. Daarna wordt verteld wat er verandert bij normale veroudering van het brein en hoe dat zit bij mensen met dementie. Na de pauze is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Ook is er weer een informatietafel met brochures van Alzheimer Nederland. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.