Pontje Molletjesveer vervangt pontje Akersloot

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

AKERSLOOT - Het pontje Molletjesveer van Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer vervangt van 4 tot uiterlijk 16 december pontje Akersloot voor fietsers en wandelaars. Automobilisten kunnen niet mee op dit pontje en moeten tijdelijk omrijden.

Het nieuwgebouwde en elektrische pontje Molletjesveer is speciaal gemaakt ter vervanging van het zelfbedieningspontje om fietsers en wandelaars over het Nauernasche Kanaal te zetten. Omdat dit elektrische pontje vrij varend is, is deze niet plaatsgebonden en kan deze dus ook elders ingezet worden. Dit keer zet de gemeente Castricum het pontje in ter vervanging van het pontje Akersloot voor fietsers en wandelaars. Auto’s kunnen niet mee op dit kleine recreatieve pontje.

Onderhoud

De pont van Akersloot krijgt een nieuwe motor en gaat daarom tijdelijk uit de vaart. Gedurende die tijd vaart het ingezette pontje volgens een aangepaste dienstregeling van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur en in het weekend tussen 08.00 en 19.00 uur.

Schippers

Op ponten varen professionele en/of vrijwillige schippers. Helaas zijn er steeds minder schippers en is het moeilijk om ponten in de vaart te houden. Heb jij belangstelling om vrijwillige schipper te worden voor pontje Molletjesveer over de Nauernasche Vaart? Mail dan naar info@alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

Meer informatie: www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.