Sponsorloper Jeroen in Castricum en Limmen

Nieuws
Het sponsorshirt gaat iedere dag aan tijdens het hardlopen.
Het sponsorshirt gaat iedere dag aan tijdens het hardlopen. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Sponsorloper Jeroen van Veen rent zondag 3 maart door en rondom Limmen en Castricum. Hij rent een jaar lang iedere dag gemiddeld 10 kilometer hard, met als doel geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum.

Jeroen groeide op in Castricum en heeft hier nog veel vrienden. Zoals Suus en Bas Verkaart. Suus vertelt: “Wij kennen Jeroen van ‘vroeger’; van FCC en hij zat in Castricum op de basisschool. Zijn verhaal – het verlies van hun zoontje Kasper – heeft ons geraakt en we willen zijn initiatief van ‘langste sponsorloop van Nederland’ graag ondersteunen. Begin dit jaar heb ik contact met ondernemers in Castricum en Limmen gezocht voor sponsoring. Ons doel: #helpjeroenaaneenmiljoen. De reacties in ons dorp zijn hartverwarmend! Velen doneren en zetten acties op. Zo zijn er Sponsorloop-chocolaatjes bij De Roset te koop, Johanna’s Hof heeft het logo van de Sponsorloper op de ‘heerlijkheidjes’ en iedere dag komen er wel actie-ideeën bij.”

Prinses Máxima Centrum

Jeroen: “Ons zoontje Kasper is na meer dan 1.000 behandeldagen op vierjarige leeftijd overleden aan een zeer agressieve hersentumor. Ondanks zijn korte leven heeft hij mij geleerd om positief te zijn. Ik loop iedere dag van het jaar hard, met als doen om voor het Prinses Máxima Centrum en alle kinderen en ouders daar het fantastisch bedrag van 1 miljoen euro op te halen. Want ook op dit moment worden er in het Prinses Máxima Centrum kinderen intensief behandeld. Elke dag, elke nacht. Het hele jaar door. Mijn finishlijn is 24 maart 2024 op Texel en tot die dag ben ik iedere dag aan het hardlopen in mijn sponsorshirt. 365 dagen rennen voor kinderen met kanker.”

Castricum en Limmen helpen mee

Castricum en Limmen helpen samen de Sponsorloper naar het miljoen. Bas en Suus, de eigenaren van Gall & Gall Castricum, hebben Jeroen gevraagd om zondag 3 maart door Limmen en Castricum te rennen. Enthousiast vertelt Suus: “Wij zullen samen met Jeroen en een aantal grote sponsors uit de gemeente Castricum 3 maart hardlopen. We eindigen rond 15.30 uur op het Horecaplein waar een DJ in een VW-bus staat om ons op swingende muziek binnen te halen. Die zondag zullen we het in Limmen en Castricum opgehaalde geldbedrag bekendmaken.’’

Wil jij Jeroen helpen en zo middels het Prinses Máxima Centrum kinderen met kanker steunen? Dat kan via https://www.maximaalinactie.nl/fundraisers/sponsorloper.

Steun Jeroen door een donatie te doen.
Jeroen rent 3 maart door Castricum en Limmen.