Cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers gebundeld

Nieuws

CASTRICUM - Sinds deze maand september is de website van de Vrijwilligersacademie voor Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo in de lucht via het webadres www.vrijwilligersacademiebuch.nl. De Vrijwilligersacademie biedt aan vrijwilligers en mantelzorgers in de vier gemeenten een uitgebreid scholings- en trainingsaanbod. De vier lokale steunpunten voor vrijwilligerswerk werken hierin samen, waardoor het aanbod aanzienlijk groter is en deelnemers ook buiten hun eigen gemeentegrenzen kunnen zoeken en inschrijven.
De academie biedt workshops, trainingen en cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers die al actief zijn maar zich verder willen verdiepen en bekwamen. Ook mensen die graag vrijwilligerswerk willen gaan doen maar niet precies weten voor welke organisatie of in welke richting, kunnen bij de academie terecht.

Breed aanbod

Ondersteunende cursussen en trainingen bestaan al langer. Het aanbod is inmiddels gedigitaliseerd, en veel cursussen zijn via e-learning te volgen. Door het samenwerkingsinitiatief is het aanbod nu samengevoegd en op één digitale plek te raadplegen. Op de website zijn cursussen te vinden die variëren van een praktische EHBO-cursus of een workshop ‘Hoe haal je meer uit sociale media’ tot een bijeenkomst ‘Omgaan met dementie’. De website komt in de lucht nu de inschrijfperiode voor de cursussen van start gaat. De Vrijwilligersacademie heeft haar wortels in de vier steunpunten voor vrijwilligerswerk in de gemeenten. Bergen: Vrijwilligers Centrale, tel. 072 5191600 of www.vcra.nl. Uitgeest: Vrijwilligers Informatie Punt Uitgeest, tel. 06 48500912 of www.vrijwilligerswerkuitgeest.nl. Castricum: Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum, 0251 656562 of www.vrijwilligerswerkcastricum.nl. Heiloo: Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo, 072 5320281 of www.vipheiloo.nl.