Lezingenprogramma in Huis van Hilde

Nieuws

CASTRICUM - Huis van Hilde in Castricum gaat vanaf 9 maart starten met een serie van vijf bijzondere lezingen met de archeologie van Noord-Holland als rode draad. De eerste drie avonden in de serie zijn thematisch gekoppeld aan de nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Blik op de Bronstijd; West-Friesland door de ogen van Drechtje’.

Woensdag 9 maart geeft archeoloog en fysisch antropoloog Maja d’Hollosy (Skullpting) de lezing ‘De reconstructie van Drechtje’. Gezichtsreconstructies worden al vanaf 1900 gemaakt. In Huis van Hilde staan er al enkele, en nu komt ook Drechtje er bij; een jonge vrouw uit de Bronstijd. Wat is er nodig voor een reconstructie, wat zijn de stappen en welke beslissingen moesten genomen worden?
Woensdag 6 april geeft fysisch geogreef en prehistoricus Wilko van Zijverden de lezing ‘De stormvloed van 1742 v.Chr. en het ontstaan van West-Friesland’. Hoe ontstond het West-Friese landschap in de Midden-Bronstijd, de tijd waarin Drechtje leefde? Hoe reconstrueer je een landschap en welke bijzondere elementen kenmerken West-Friesland in die periode? Wat is er nog zichtbaar van de overstromingen van toen?
De lezingen worden gehouden in Huis van Hilde, Westerplein 6 in Castricum. De lezingen starten om 20.15 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur. Deelname kost 12,50 euro per keer of 55 euro voor de hele serie van 5. Meer informatie via www.huisvanhilde.nl. Aanmelden kan via info@huisvanhilde.nl.