Cursus eerste hulp aan kinderen

Nieuws

REGIO - Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan misgaat, dan moet men de juiste eerste hulp kunnen verlenen. Dat geldt voor ouders van jonge kinderen, de ‘oppas oma of opa’, gastouders of mensen die werken op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal. In alle gevallen is het belangrijk te weten welke hulp verleend moet worden. Daarom start EHBO vereniging Castricum weer met een cursus Eerste Hulp aan kinderen.
Tijdens de cursus leert men hulp te verlenen aan kinderen en wordt inzicht verkregn in de gevaren die kinderen bedreigen en hoe deze te voorkomen zijn. De cursus wordt gegeven volgens de eindtermen van het Oranje Kruis en wordt afgesloten met een toets. Als deze toets succesvol wordt afgerond, ontvangen de cursisten het officiële certificaat Eerste Hulp aan kinderen.
De cursus bestaat uit vier lessen van elk drie uur die worden gegeven in het Cultuur Centrum Nieuw Geesterhage, Geesterduinweg 3 te Castricum. De cursusavonden zijn op dinsdagavonden 10, 17, 24 en 31 januari van 19.00 tot 22.00 uur.
De kosten van de opleiding bedragen € 95,00 voor inwoners van Castricum, Akersloot en Limmen. Dit is inclusief lesboek, verbandmateriaal en certificaat van het Oranje Kruis. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus. Dit is na te vragen bij de verzekeraar.
Voor meer informatie of aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met het secretariaat van EHBO vereniging Castricum op telefoon 0251-651060 (bij voorkeur tussen 19.30 uur en 21.00 uur) of per e-mail naar info@ehbocastricum.nl.