Start cursus eerste hulp aan kinderen

Nieuws

CASTRICUM - EHBO-vereniging Castricum start dinsdagavond 10 januari met de cursus Eerste Hulp aan Kinderen. Voor deze cursus zijn nog plaatsen beschikbaar.
Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan misgaat, dan moet de juiste eerste hulp verleend kunnen worden. Tijdens de cursus leren deelnemers hulp verlenen aan kinderen en krijgen ze inzicht in de gevaren die kinderen bedreigen en hoe deze te voorkomen zijn. De cursus wordt gegeven volgens de eindtermen van het Oranje Kruis en wordt afgesloten met een toets. Als deze toets succesvol wordt afgerond, ontvangen de cursisten het officiële certificaat Eerste Hulp aan Kinderen.
De cursus bestaat uit vier lessen van elk drie uur die worden gegeven in het cultuurcentrum Nieuw Geesterhage aan de Geesterduinweg 3 in Castricum. De cursusavonden worden gegeven op dinsdagavonden 10, 17, 24 en 31 januari van 19.00 tot 22.00 uur. De kosten van de opleiding bedragen € 95,00. Dit is inclusief lesboek, verbandmateriaal en certificaat van het Oranje Kruis. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus. Dit is na te vragen bij de verzekeraar.
Voor meer informatie of aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met het secretariaat van EHBO vereniging Castricum op telefoon 0251-651060 (bij voorkeur tussen 19.30 uur en 21.00 uur) of per e-mail naar info@ehbocastricum.nl.