Ook Noord-Hollandse boeren in protest over stikstofbeleid

Politiek
Trekkers verzamelen in Stroe voor het protest.
Trekkers verzamelen in Stroe voor het protest. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Na het boerenprotest van gisteren gaat de discussie over het stikstofbeleid vandaag verder in de Tweede Kamer.  ”Wij zijn de toekomst’ stond gisteren op de trekker van een van de vele jonge boeren die gisteren afreisden naar Stroe. Ze strijden voor het familiebedrijf en hun toekomst, maar ze zouden liever willen dat het helemaal niet nodig is. Erik protesteert al twee jaar en het doet hem goed dat er vandaag weer zoveel leeftijdsgenoten zijn. 

I.s.m. nieuwspartner NH Nieuws/Mischa Korzec 

Tientallen trekkers verzamelden in alle vroegte in de Schermer. Boer Erik is voor de vierde keer onderweg naar een boerenprotest, al zegt hij elke keer dat het de laatste keer is. “Het is niet omdat ik het zo graag wil, maar ik denk wel dat het moet.” Hij snapt dat er iets gedaan moet worden aan de stikstofcrisis, maar hoopt dat de overheid een keer in gesprek gaat met de boeren in plaats van maatregelen van bovenaf opleggen. 

Erik wil het melkveebedrijf van zijn ouders overnemen en twijfelt of die toekomst wel bestaat. “We zitten in veenweidegebied en ze hebben ons hard nodig om het gebied te onderhouden, maar soms zie ik het somber in.”