Nieuw ‘Spreek je Raadslid’-spreekuur

Politiek
Marieke Kooter.
Marieke Kooter. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - GroenLinks Castricum houdt op 19 april weer een ‘Spreek je raadslid’-spreekuur op de Castricumse weekmarkt, ter hoogte van het Bakkerspleintje. Tussen 11.00 en 12.00 uur zijn GroenLinks-raadslid Marieke Kooter en commissielid Frits Puhl daar aanwezig voor iedere inwoner die vragen heeft over plaatselijke politieke kwesties.

GroenLinks wil de band tussen politiek en burgers versterken. Niet iedereen heeft tijd om naar het raadsspreekuur te gaan of een raadsvergadering bij te wonen. Daarom wordt er op de markt een spreekuur gehouden.

Tijdens ‘Spreek je Raadslid’ kunnen inwoners van alles met de raadsleden bespreken. Bijvoorbeeld: wat zijn de plannen om jongerenhuisvesting aan te pakken? Hoe zorgen we voor meer passende woningen voor onze inwoners? Hoe wordt onze gemeente duurzaam en klimaatbestendig? Hoe zorgen we voor levendige dorpscentra? Wat doet de gemeente om het toerisme en recreatie te ontwikkelen of om onze gemeente bereikbaar en toegankelijk te houden? Alle vragen zijn welkom.

GroenLinks Castricum

GroenLinks Castricum maakt al ruim dertig jaar lang deel uit van de Castricumse gemeenteraad. Al die jaren zet het zich in voor een inclusieve gemeente, waarin we solidair zijn met elkaar en de volgende generatie. De huidige fractie in de gemeente Castricum telt sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2022 vier raadsleden en een commissielid. Valentijn Brouwer is wethouder voor het maatschappelijk domein; hij houdt zich onder andere bezig met het klimaatbeleid, verkeer, cultuur, onderwijs en groenbeleid.

GroenLinks Castricum bestaat uit 150 leden en ruim 160 sympathisanten. Het bestuur bestaat uit louter vrijwilligers en veel leden helpen mee in het voeren van campagne, het organiseren van een petitie of het meehelpen met een zwerfafval-opruimactie. Zie https://castricum.groenlinks.nl/home voor meer informatie.

Spreek je Raadslid.