60-plussers in vorm dankzij fitheidsprogramma

Sport
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Wie op zijn oude dag soepel wilt blijven, doet er goed aan om een kijkje te nemen bij het fitheidsprogramma Fit & Vitaal 60+ Castricum, georganiseerd door de buurtsportcoach van Team Sportservice Kennemerland. Het programma bestaat uit een gratis fitheidstest en een afwisselend beweegprogramma. Het is geschikt voor 60-plussers die samen met anderen willen ontdekken welke beweegactiviteit het beste bij hen past. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau.

60-plussers in vorm dankzij fitheidsprogramma

Benieuwd hoe fit je nu eigenlijk bent? De buurtsportcoach organiseert op dinsdag 31 mei van 13.00 tot 17.00 uur een gratis fitheidstest in de raadzaal van het Gemeentehuis in Castricum. De test duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens de test worden onder meer de conditie, spierkracht en de BMI gemeten. Of je nu een topatleet bent of enkel tussen je bed en je koelkast heen en weer beweegt, het programma is voor iedereen.

Het beweegprogramma begint in de week van 6 juni (week 23). De deelnemers gaan vier weken achter elkaar, twee keer per week, verschillende sporten uitproberen bij sportaanbieders uit Castricum. Het programma bestaat uit verschillende beweegactiviteiten, die zowel binnen als buiten plaatsvinden. Sommige activiteiten zijn inspannend, andere juist ontspannend. Alle activiteiten worden begeleid door vakkundige trainers. De sporten zullen vooral overdag aangeboden worden. Deelname aan het ‘Fit & Vitaal 60+ Castricum’ programma bedraagt € 10.00.

Loes en Ben, beiden 73 jaar, omschrijven het programma als leuk en afwisselend. “We hebben een betere conditie na het beweegprogramma”. Gegadigden kunnen zich aanmelden voor de fitheidstest én het programma, maar ook voor één van de twee. Meer informatie is te vinden op www.sportenbewegenincastricum.nl/activiteitenaanbod-2022. Maar er kan ook contact worden opgenomen met buurtsportcoach Winnie Assendelft. Dit kan door te mailen naar: wassendelft@teamsportservice.nl, of te bellen naar 0251-254740.

Afbeelding