Cruciale zege voor FC Castricum op Olympia Haarlem

Uit bij Olympia Haarlem heeft FC Castricum een belangrijke overwinning behaald.
Uit bij Olympia Haarlem heeft FC Castricum een belangrijke overwinning behaald. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Uit bij Olympia Haarlem heeft FC Castricum een belangrijke overwinning behaald. FC Castricum stond in de strijd om de nacompetitie voor promotie op maar twee punten achterstand op RKVV Dem en deze liet afgelopen zaterdag de punten liggen door gelijk te spelen tegen HCSC.

Door: Joop Bakker

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat Olympia Haarlem aanvallende intenties had. De ploeg van trainer Barry Tjeertes zette FC Castricum onder druk en bracht veel energie in de wedstrijd. Vroeg viel de openingstreffer voor Olympia Haarlem, Sam Willemse kwam over links en bracht de bal voor waar Janyro Purperhart de bal voor het intikken had, 1-0. FC Castricum vocht zich terug in de wedstrijd, het was Elario Zweet die zijn 100ste doelpunt maakte door in de 16 tussen twee spelers de bal prachtig in het doel schoot, 1-1. Over en weer waren er kleine kansjes voor beide teams maar eindigde echter niet in een doelpunt, hierdoor gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in.

Rode kaart

De tweede helft begon tam maar daar kwam na negen minuten verandering in. Olympia Haarlem was geïrriteerd omdat het niet zo liep zoals ze blijkbaar gehoopt hadden door de felheid en passie die FC Castricum had om hier een goed resultaat te behalen. Janyro Purperhart kreeg direct rood voor het natrappen tegen Joep Kornblum en Olympia Haarlem moest verder met tien man. In de 57ste minuut kreeg Olympia Haarlem de uitgelezen kans om op voorsprong te komen, Ayman Asseban ging alleen op het doel af en schoot voor open doel naast. FC Castricum ging meteen in de tegenaanval, de voorzet belandde bij de net ingekomen Duko de Vries en hij gaf meteen zijn visitekaartje af, met een mooi schot bracht hij FC Castricum op voorsprong, 1-2.

Olympia Haarlem bleef komen en had zijn laatste man ook naar voren geschoven om toch nog een goed resultaat te behalen. Dit gaf verschillende kansen, maar de top keepende Lars Beukers stond weer zijn mannetje en als sluitpost liet hij dit niet toe met een paar prachtige reddingen. In de 94ste minuut gooide Justo van de Werf definitief de deur dicht, met een flitsende aanval ging hij de 16 in en haalde verwoestend uit, de bal belandde in de uiterste linker hoek, 1-3.