Carlos Alcaraz tijdens het TC Bakkum Dutch Junior Open in 2018.
Carlos Alcaraz tijdens het TC Bakkum Dutch Junior Open in 2018. (Foto: aangeleverd)
Gastgezinnen gezocht

Toptennis tijdens 65e editie TC Bakkum Dutch Junior Open

Sport

BAKKUM – Dit jaar vindt de 65e editie van het TC Bakkum Dutch Junior Open plaats. Van zondag 26 juni tot en met zondag 3 juli gaat jong tennistalent vanuit de hele wereld er alles aan doen om punten te verdienen voor de ITF Junior tennisranking. Waar het toernooi vanwege corona in 2020 en 2021 niet plaats kon vinden, staat de organisatie te trappelen om van de 65e editie een onvergetelijke week te maken. Iedereen is welkom!

In 2018 speelden Carlos Alcaraz en Holger Rune nog mee aan het TC Bakkum Dutch Junior Open, het grootste internationale tennistoernooi voor de jeugd in Nederland. Vier jaar later ziet hun wereld er heel anders uit. De Spanjaard Carlos Alcaraz (zie foto) staat nummer zeven van de wereld en Holger Rune bezit de achtentwintigste plek op de ATP ranglijst. Zij worden de komende tijd de grootste concurrenten van Nadal en Djokovic, die in de eindfase van hun carrière zitten.

Doorbraak

Het rijtje toptennissers dat in hun jonge jaren op TC Bakkum speelden, neemt in rasse schreden toe. Carlos Alcaraz won in 2018 de editie op TC Bakkum en heeft grote stappen gezet in de afgelopen twaalf maanden. Hetzelfde geldt voor de halve finalist Holger Rune uit Denemarken; hij haalde halve finale op TC Bakkum in 2018. 

Maar niet alleen zij presteren goed. De Canadees Felix Auger-Aliassime, finalist op Bakkum in 2015, staat inmiddels nummer negen op de ATP ranking. Matteo Berrettini uit Italië (nummer 10 ATP), Hubert Hurkacz uit Polen (nummer 12 ATP) en Denis Shapovalov (Canada, nummer 15 ATP) deden ook mee aan eerdere edities van het TC Bakkum Dutch Junior Open. Bij de vrouwen staan er twee oud-deelnemers in de top 50: Clara Tauson uit Denemarken (halve finaliste in 2017) en Kaia Kanepi uit Estland.

Gastgezin spelers gezocht

Het unieke aan dit toernooi is dat het de mogelijkheid biedt voor spelers om gast te zijn bij u thuis. Ook voor deze editie zoeken wij nog slaapplekken voor deze tennissers vanuit de hele wereld. Op deze manier kunt u een kijkje nemen in het tennisleven van ‘uw kind’ en kunt u hun de Nederlandse cultuur bijbrengen. Lijkt het u leuk om gastgezin te worden of heeft u hier vragen over? Schroom niet om vragen te sturen of aan te melden via housing@dutchjunioropen.nl

Iedereen is harte welkom op TC Bakkum van zondag 26 juni tot en met 3 juli!

Afbeelding
Regen deert buurtbewoners niet Algemeen 29 sep, 17:00
Afbeelding
‘Glasvezel primaire levensbehoefte’ Algemeen 29 sep, 16:56
Afbeelding
Kindercursussen voor de allerjongsten Algemeen 29 sep, 16:56
Afbeelding
Fiets 6 oktober lekker mee Algemeen 29 sep, 16:53
Afbeelding
Lars van Keulen klaar voor nieuwe uitdaging Algemeen 29 sep, 16:51
Afbeelding
Kinderraad van start op Helmgras Algemeen 29 sep, 16:49
Afbeelding
Music Train klaar voor nieuwe show Algemeen 29 sep, 16:48
Afbeelding
‘Help de minderbedeelden in ons dorp’ Algemeen 29 sep, 16:43
Afbeelding
Muzikaal kerstproject Breath of Heaven Algemeen 29 sep, 16:37
Afbeelding
Castricummers in het Concertgebouw Algemeen 29 sep, 16:34
Afbeelding
Openheid van zaken bij Fase Fier Algemeen 29 sep, 16:31
Afbeelding
Meepraten en meedenken over toekomst winkelcentrum Geesterduin Algemeen 29 sep, 16:28
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28