Applaus voor FC Castricum, punten voor Fortuna Wormerveer

Tjidde Geerts terug van (lang) weggeweest.
Tjidde Geerts terug van (lang) weggeweest. (Foto: Sandy Klaver)

CASTRICUM - FC Castricum het applaus, Fortuna Wormerveer de punten. Ruim negentig minutenlang speelde FCC de bezoekers van het kastje naar de muur. Dat leverde slechts een doelpunt van Joris Peijs op en dat was te weinig om de nummer twee van de ranglijst te verslaan. Met twee counters sloeg Fortuna Wormerveer in de tweede helft genadeloos toe en stond er opeens 1-2 op het scorebord.

,,Ik kan het bijna niet begrijpen dat we verloren hebben,” keek coach Ralph Blom terug. ,,Voor rust kregen we vijf, zes doelrijpe kansen en in de tweede helft drie man alleen voor de keeper. Die gasten waren wel snel, maar wij deden niet voor ze onder. Wij hebben te weinig gekregen. Dat doe je zelf.”

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Reiger Boys. De ideale tegenstander gezien de statistieken. Twee jaar terug toverde FCC een zevenklapper uit de hoge hoed. Destijds scoorde Tjidde Geerts twee keer. Zaterdag maakte het slangenmens na lange afwezigheid zijn rentree. Met een fluwelen voorzet van Geerts hoefde Joris Peijs de bal alleen nog over de doellijn te glijden. Dat wapenfeit werd in Heerhugowaard niet goed ontvangen. De vleugelflitser met nummer 11 is back. Reiger Boys here we come!