Dubbele poort Peijs onderdeel 6-0 zege

Sport
Joris Peijs (links) en Elario Zweet waren samen goed voor vijf van de zes doelpunten.
Joris Peijs (links) en Elario Zweet waren samen goed voor vijf van de zes doelpunten. (Foto: Sandy Klaver)

CASTRICUM - Met een dubbele poort gaf hij VVA/Spartaan de nekslag. Op een vierkante meter had Joris Peijs genoeg ruimte om twee verdedigers door de benen te spelen. Toen hij ook nog eens de keeper van de bezoekers passeerde en de 2-0 liet aantekenen, stond sportpark Noord End op zijn kop. 

Magisch

Een dubbele poort is net zo magisch als de trucs van Hans Klok, David Copperfield of Harry Houdini.

Je staat er bij en kijkt ernaar. Maar begrijpt niet wat je ziet. Illusionisme op een paar plaggen gras, uitgevoerd door de zeldzame voetbalvirtuoos.

Tegenstander kapot gespeeld

“Die dubbele poort was natuurlijk de lekkerste’’, keek Joris Peijs terug op de 6-0 zege, waarmee VVA/Spartaan naar huis werd gestuurd.

“In de eerste helft hebben wij de tegenstander kapot gespeeld, terwijl wij nog fit waren. Komt bij, dat wij elkaar de goals gunnen. Van de week hebben wij een oefenwedstrijd tegen Jong Holland gespeeld en wonnen met 7-0. Dan praat je wel over een tweedeklasser. Volgende week ADO’20. Lastig, maar die drie punten hebben we ook hard nodig.’’

Ralph Blom kwam stralend uit de kleedkamer. De hoofdcoach van FC Castricum kreeg het de afgelopen maanden zwaar te verduren. Hoe vaak zijn spitsen net niet tot scoren kwamen, wist ook Blom niet meer. Maar met een beetje meer mazzel was FC Castricum nu al veilig geweest.

‘Eerste helft slap’

 ”Vandaag speelden we de eerste helft slap. Als we zo doorgaan, staan we over drie weken nog op het veld”, heb ik tegen mijn ploeg gezegd. Dan komt eindelijk dat doelpunt en valt er een last van je af. Die dubbele poort van Joris was natuurlijk mooi, maar het ging om die 1-0 van Elario Zweet. Die was superbelangrijk.’’ 

Doelpunten: 55. 1-0 Elario Zweet, 57. 2-0 Joris Peijs, 59. 3-0 Joris Peijs, 62. 4-0 Joep Kornblum, 74. 5-0 Elario Zweet, 90. 6-0 Joris Peijs.