Inschrijving lenteklassieker Ronde van Noord-Holland geopend

Sport
Ronde van Noord-Holland | Polder en molen.
Ronde van Noord-Holland | Polder en molen. (Foto: Aangeleverd)

NOORD-HOLLAND - De 50e editie van de Ronde van Noord-Holland, ook wel bekend als dé lenteklassieker, staat op zaterdag 20 april 2024 op de wieleragenda. Deelnemers kunnen kiezen voor 85, 110 of 160 km langs bloeiende bollenbedden, groene polders en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Inschrijven is mogelijk via rondevannoordholland.nl.

Meedoen betekent fietsen langs velden vol gekleurde voorjaarsbloemen, historische molens, groene weilanden en fraaie dorpjes. Voor zowel de rustige recreant als recreatieve racefietsers zijn er drie afstanden van 85, 110 of 160 km. Alle drie de afstanden passeren de startlocaties Alkmaar, Hoorn en Purmerend. De 160 km loodst je onder meer langs de Noordzeekust bij Petten, Kolhorn en Medemblik. Volg je de 110 km, dan passeer je plaatsen als Oostzaan, Heemskerk en Egmond aan den Hoef. Kies voor de 85 km en geniet van dorpjes als Spijkerboor, West-Grafdijk en Zuidschermer.

Fietsers komen onderweg voldoende stempelposten tegen om even af te stappen en een frisse versnapering te pakken. De bloeiende tulpenvelden en uitgestrekte groene polders daarbij opgeteld zorgen voor de lenteklassieker die je als racefietser niet wilt missen.

Startlocaties

Fietsers kunnen starten vanuit Alkmaar, Hoorn of Purmerend. Hierdoor is er altijd een startlocatie in de buurt en verspreiden de duizenden deelnemers zich door heel Noord-Holland. 

Fietsen over de ijsbaan, een unieke belevenis

Starten vanuit Alkmaar en Hoorn is een unieke belevenis: fietsen over het beton van de ijsbaan. Starten en finishen in Purmerend staat garant voor gezelligheid. Op de Koemarkt, een plein in het hart van de stad, zijn voldoende terrasjes om te proosten op de behaalde prestatie.

Voor de Hartstichting

De Hartstichting is het officiële goede doel van de Ronde van Noord-Holland. Nederland telt op dit moment 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Doen we niets, dan groeit dit aantal binnen acht jaar tot tenminste 2,6 miljoen. Deze ontwikkeling moet stoppen. Daarom blijft de Hartstichting investeren in onderzoek, willen ze Nederland hartgezonder maken en de nadruk leggen op preventie. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen of een eigen actiepagina aanmaken.

De reguliere inschrijving is geopend tot en met 8 april 2023. Inschrijven is mogelijk via
rondevannoordholland.nl.