FC Castricum weer gelijkspel

Sport
FC Castricum speelde 1-1 tegen DEM.
FC Castricum speelde 1-1 tegen DEM. (Foto: Sandy Klaver)

CASTRICUM - Op het hoofdveld van FC Castricum demonstreerde Joep Kornblum afgelopen zaterdag in de regiotopper tegen DEM zijn onnavolgbare arsenaal aan schijnbewegingen. Kornblum flitste langs drie man, waarna de keeper geen weerstand kon bieden.

Masterclass Kornblum krijgt geen vervolg

In navolging van de afgelopen reeks wedstrijden kreeg FCC eindelijk weer uitzicht op de volle driepunten. Na de masterclass in de 28ste minuut verdiende de ploeg van Pim Sauber even later minimaal een vrije trap voor een kansrijke aanval. Dat had voor DEM de nekslag kunnen zijn. In plaats daar van redde doelman Mats Kwanten FCC met een geweldige reflex. Even later kopte de rechtshalf vanaf de doellijn over.

Na rust werd FCC tegen de muur gedrukt en was de gelijkmaker een kwestie van tijd. Met een strafschop werd het 1-1. 

Met een wedstrijd minder gespeeld, staat FC Castricum nu vierde achter De Foresters. Dat is geen onoverbrugbaar verschil. Kornblum: ‘’Het was een moeilijke wedstrijd, vooral in het begin was het veld nogal glad. Wij hebben genoeg kansen gekregen, maar geen strafschop. Al denk ik dat deze wel terecht was. Daarna kregen wij nog een dijk van een kans, maar die werd wegens buitenspel afgefloten. We zijn nu bijna op de helft. Ik was in ieder geval bij vlagen in orde. Mijn rushes aan de zijlijn waren goed, nu moet ik ook voor de ploeg meer gaan betekenen.”