FC Castricum koestert driepunter; Geerts velt vonnis over Beverwijk

Sport
FC Castricum speelde afgelopen weekend tegen Beverwijk.
FC Castricum speelde afgelopen weekend tegen Beverwijk. (Foto: Sandy Klaver)

CASTRICUM - FC Castricum speelde afgelopen zaterdag tegen Beverwijk. Het resultaat was een 3-1 overwinning, maar die had volgens coach Pim Touber veel hoger kunnen uitvallen. 

‘’De drie punten zijn binnen”, concludeerde coach Pim Touber. ‘’En daar gaat het om. Tegen zo’n stugge tegenstander en zo’n slecht veld is het moeilijk voetballen. We moeten deze les gauw vergeten en ervoor zorgen dat wij volgende week weer beter zijn.”

Met dank aan doelman Mats Kwanten, die met een paar onnavolgbare reflexen zijn doel schoon hield. Pas in de 58ste minuut benutte Beverwijk de vrije ruimte en stond opeens 1-0 op het scorebord. Die weelde werkte verlammend en was van korte duur. Met een harde kopbal knikte Melle Hooning de 1-1 in.

Een subtiele een-twee met Elario Zweet en een kruisraket in de rechterhoek betekenden de nekslag voor de Beverwijkers, die geen antwoord hadden op de twee fraaie optredens van Tjidde Geerts. ‘’Ze zaten er goed in”, aldus Geerts. ‘’We hebben ze veel te veel ruimte gegeven. Daar heb ik met een beetje geluk een einde aan gemaakt. Maar ik ben zeker nog niet tevreden. Als ik elke week de winnende goal maak, zit ik weer op mijn oude niveau.”