Begin met hardlopen via Start to Run

Sport
Start met hardlopen met het programma Start to Run.
Start met hardlopen met het programma Start to Run. (Foto: archief)

CASTRICUM - Zaterdag 9 maart begint het nieuwe Start to Run-programma bij AV Castricum. Speciaal voor als je wilt beginnen met hardlopen en daarbij gezelligheid en begeleiding kunt gebruiken. Je wordt zeven weken lang begeleid, zodat je ter afsluiting mee kunt doen aan een onderlinge testloop van 4 kilometer. Dat is een mijlpaal, waar je samen naar toe traint.

Het Start to Run programma is door de Atletiekunie opgezet om beginnende lopers en loopsters te begeleiden. Na zeven weken trainen, kun je 25 minuten aaneengesloten hardlopen in je eigen tempo. De trainers Monique van Wijngaarden en Piet-Hein Twisk begeleiden en coachen de deelnemers aan dit programma. Zij doen dit al enkele jaren met veel plezier. Ze geven de Start to run-deelnemers tips over onder andere loophouding- en techniek.

De trainingen zijn op zaterdagochtend van 09.30 tot 10.45 uur. De start en finish van de trainingen zijn bij de atletiekbaan van AV Castricum aan de Zeeweg 4. Je traint vanaf daar in de mooie duinomgeving, wat de trainingen afwisselend maakt. 

Meer informatie en aanmelden via www.avcastricum.nl