Volop voorbereidingen voor missie #Aquawareness

Sport
Team Ocean zet zich met hun missie in voor waterbewustwording.
Team Ocean zet zich met hun missie in voor waterbewustwording. (Foto: Pexels)

REGIO - Water is de bron van ons leven, maar toch is bewustzijn vergroten voor de schaarsheid van schoon (drink)water enorm hard nodig. Vol passie zet Team Ocean dus #Aquawareness in hun ambitieuze roeimissie centraal. In 2025 roeien de vier avonturiers Bela Evers, Bram Meyer, Sara Eenhoorn en Wilco van Rooijen een monstertocht van 4.500 kilometer vanaf San Francisco naar Hawaï. Gedurende de zes tot acht weken durende overtocht zal Team Ocean hun eigen drinkwater moeten maken uit de zee.

De missie van Team Ocean om waterbewustzijn te vergroten voor schoon en schaars (drink)water is eind 2023 van start gegaan. De beschikbaarheid van schoon, zoet water wordt immers elk jaar een grotere uitdaging. In samenwerking met scholen, publiek en sponsoren wil het team maximale impact maken. ‘’Wij zijn verheugd te kunnen melden dat we inmiddels ook vergevorderde gesprekken hebben met een titelsponsor die de missie Aquawareness volledig omarmt’’, aldus Team Ocean.

Uitdaging

De expeditie San Francisco - Hawaï stond initieel gepland in mei 2024. Echter om nóg meer impact te realiseren, is besloten om in 2024 eerst een roei expeditie in Europa te plannen. Deze expeditie zal vanaf de waterbron in de bergen van Zwitserland via de Rhône naar de Rijn richting de Noordzee gaan. De gletsjers - een belangrijke bron voor ons water - zullen naar verwachting in Zwitserland in 2024 op één na verdwenen zijn.

In 2025 zal Team Ocean vervolgens 4.500 kilometer roeien van Californië naar Hawaï, met als laatste deel een klim naar de hoogste berg op Hawaï, Mount Kea. Beide missies zijn verbonden door water. Onze essentiële levensbron.