Nieuw kunstgrasveld in gebruik genomen

Sport
Wethouder Sport Roel Beems (l) met voorzitter Peter van Splunter (r) op het kunstgrasveld.
Wethouder Sport Roel Beems (l) met voorzitter Peter van Splunter (r) op het kunstgrasveld. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM – Wethouder Roel Beems heeft afgelopen dinsdag het nieuwe kunstgrasveld van FC Castricum officieel geopend. De voetbalclub is voor de wethouder bekend terrein als voetballer bij een seniorenteam. 

Door Aart Tóth

Ook voorzitter Peter van Splunter stond te glunderen van trots. De kunstgrasmat kwam er uiteindelijk vanwege afspraken rondom het nog te bouwen nieuwe zwembad op het voormalige veld 5 van FC Castricum. Alle registers waren opengetrokken om van de ingebruikname een feest te maken. Naast het kunstgras is ook de verlichting vernieuwd met LED, wat grote besparing oplevert in energiekosten. Wethouder Beems kwam daar later op terug met een uitleg hoe de energie geregeld is met Liander.

Voorzitter Peter van Splunter schetste nog even de lange weg vanaf 2017 toen de plannen voor een nieuw zwembad ter sprake kwamen. FC Castricum wilde daar wel veld 5 voor opofferen, in ruil voor een kunstgrasveld. In 2021 is dit toegezegd.

Zwembad 

Naar verwachting zal 14 maart een besluit worden genomen in de gemeenteraad rondom het nieuwe zwembad. Of de bouw van het zwembad gelijk met een sporthal zal gebeuren wordt in het najaar besloten. Dat is een wens van de wethouder en voorzitter, een prachtig sportpark Noord-End met zwembad, sporthal en een nieuwe ingang met voorplein.