Kunst in de tuin van Kapitein Rommel

Uit
Een van de werken te zijn in de tuin van Kapitein Rommel
Een van de werken te zijn in de tuin van Kapitein Rommel (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Dit jaar biedt de Tuin van Kapitein Rommel iedere maand de gelegenheid aan een wisselend aantal kunstenaars om een week te exposeren. Van 3 tot en met 8 mei is iedereen welkom bij de eerste buitenexpositie. Het thema is Lente. Te zien is glaskunst, textielkunst, vlinders en nesten. Van maandag t/m vrijdag van 10:00 -16:00 uur en zaterdag van 10:30 -17:00 uur. De toegang is gratis.

Tekst gaat door onder de foto


Een uitvergrootte vlinder, te zien tijdens de buitenexpositie. (Foto: aangeleverd) 

Met de kunstexposities hebben kunst- en natuurliefhebbers maandelijks een cultureel uitje in eigen dorp. De eerste expositie waar men glaskunst, textielkunst kunt bewonderen, is ingericht door Rianne Pluim, Ans Martens en Vera Kramer. Ook zijn er beelden van CAKtwo te zien.

Rianne Pluim is gefascineerd door glas. De transparantie en de helderheid. Het is hard maar ook kwetsbaar. De heldere sprankelende kleuren verrassen keer op keer. Voor haar werk laat Rianne zich inspireren door de prachtige natuur die ook steeds weet te verrassen. Ans Martens maakt zelf stoffen. Textiel bewerken is haar lust en leven. Elk werk is uniek en wordt gemaakt van pure materialen. Ans werkt met Vilt en beschilderde zijde en linnen.

Vera Kramer maakt al 35 jaar Keramiek. Vera is begonnen met het bakken van potten en vormen en heeft zich later ook in model boetseren verdiept. De laatste jaren schildert zij meer en doet af en toe klei-experimenten.

CAKtwo is een samenwerkingsverband van Marina Pronk, Berend Wijers en Fred Boon. Zij houden zich bezig met het extreem uitvergroten van herkenbare objecten en vormen. Het opblazen van werk geeft dynamiek en versterkt de vorm. In de tuin zal deze week een vlinder te zien zijn. Daarnaast laat Marina Pronk een nest zien met daarin grote eieren van raku-gestookte Keramiek.