World Wide Soepcafé tijdens Week van de ontmoeting

Uit
Zanger Meles uit Eritrea.
Zanger Meles uit Eritrea. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - In het kader van de ‘Week van de ontmoeting’ verzorgt Welzijn Castricum het World Wide Soepcafé. Op deze avond is iedereen welkom om soep te komen eten, gekookt door anderstalige dames. Er is livemuziek van Meles, een zanger uit Eritrea die nu in Limmen woont. Tussendoor draagt Zafer uit Syrië een mooi gedicht voor in het Arabisch. Uiteraard geeft hij uitleg in het Nederlands. 

Esther Boehmer, organisator van dit evenement vertelt over het World Wide Soepcafé. 

Waarom een World Wide Soepcafé? “In Castricum wonen zeer kleurrijke mensen, die mooie verhalen kunnen vertellen, muziek maken en bovenal heerlijk kunnen koken. Daarom hebben we ze gevraagd of ze in de week van de ontmoeting soep willen koken. Dit jaar is het thema namelijk ‘Samen eten.”

Wie kan er deze avond een soepje komen eten? “Alle inwoners van Castricum die verbinding zoeken kunnen een soepje komen halen. Ben je nieuwsgierig naar andere mensen en culturen , dan is dit dé avond om aanwezig te zijn. Oh ja, je moet natuurlijk wel van soep houden”, grapt Esther.

Waarom is het zo leuk om samen soep te eten? “Eten is een laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten. Hoe leuk is het om dan ook nog eens te leren over gewoontes en smaken uit andere landen? Je krijgt dat er allemaal gratis bij!”

Kun je de dames die koken ook ontmoeten? “Jazeker, overdag zijn de dames druk met koken, maar ’s avonds zijn ze er gezellig bij.” Er zijn soepen uit verschillende landen zoals Eritrea, Syrië, Venezuela en Costa Rica. Ze serveren hier Turks brood bij.”

De soepen, het brood én de omlijsting van muziek en cultuur zijn deze avond gratis. Mee eten? Je kunt je aanmelden door en e-mail te sturen naar Esther: e.boehmer@welzijncastricum.nl

Samen eten

In de Week van de ontmoeting verzorgt de Protestantse kerk Castricum ook een gezellige avond. Het thema is dit jaar ‘Samen eten’. Van 17.00 uur tot 20.00 uur ben je daarom van harte welkom om gezellig samen te eten. Iedereen mag aanschuiven, jong, oud, maakt niet uit. Heb je een verhaal, gedicht of anekdote? Dit is dé perfecte avond om het met anderen uit te wisselen. Meld je vandaag nog aan bij pastor Eveline Masetti. Er is plek voor 20 mensen, dus zorg dat je je op tijd aanmeldt. Bel of app 06 10571560 of mail naar ec.masetti@gmail.com

De Schakel is gevestigd aan Kerkepad 3 in Castricum

Ontbijt in Peutercafé

Ontbijt op vrijdag 1 oktober in het Peutercafé Castricum. Kom om 9.30 uur een broodje eten op de Speykkade 61. In het kader van de ‘Week van de ontmoeting’ organiseert Welzijn Castricum hier ontbijt in het Peutercafé. Dan kunnen vaders, moeders, grootouders en kleintjes samen genieten in het Peutercafé. Er is fruit en er zijn heerlijke broodjes en koffie of thee aanwezig. Zelf iets meenemen mag ook!

Aanmelden bij peutercafe@welzijncastricum.nl

Samen een hapje eten?