Exposite Gezicht van de natuur bij De Oude Keuken

Uit
Een van de gezichten van de natuur, te zien in De Oude Keuken.
Een van de gezichten van de natuur, te zien in De Oude Keuken. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - In de maanden november en december herbergt cafe-restaurant De Oude Keuken in Bakkum weer een bijzondere expositie: Gezicht van de natuur. In een grote diversiteit van kleur, vorm en formaat laten vier internationaal werkende kunstenaars zien hoe zij hun relatie met de natuur ervaren.

De kunstenaars zijn: Mariola Pluskota, Dorota Poniatowska, Kinga Wieczorek en Marion van der Woude. Ieder voor zich hebben zij al ruime ervaring in de wereld van de kunst, maar na een enkele succesvolle gezamenlijke exposities besloten zij vaker als groep hun kunst aan het publiek te tonen. Net als in hun vorige exposities laten zij dromerige, ingetogen dan weer intense en soms zelfs mysterieuze werken zien. Werken waarbij gedachten, gevoelens en herinneringen tot overdenking gemaakt worden. Dit ook als een uitnodiging om bij de kijker een gevoel van herkenning los te maken.

Een korte introductie van de kunstenaars:

Maria Pluskota werkt vooral met olieverf, pastelverf en houtskool. Geboren in 1970 in Polen, maar in Nederland haarjeugdliefde weer opgepakt. Afgestudeerd aan de Wacker Academie schildert zij vooral figuraties, meestal portretten.

Dorota Poniatowska is autodidact. Schilderen is haar passie en betekent voor haar een uiting van mijn creativiteit. In haar atelier in Assendelft werkt zij dagelijks werk aan verschillende thema’s. Ze houdt er van om met kleuren te spelen en het creëren van emotie in een portret.”

Marion van der Woude genoot haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze haalt haar inspiratie uit de dagelijkse dingen van het leven. De menselijke gevoelens en emoties gecombineerd met droombeelden uit het sluimergebied tussen slapen en waken. Vaak met een vleug humor en een laagje fantasie.

Kinga Wieczorek - beeldend kunstenaar, curator (tentoonstellingen). Geboren in 1988 te Nowy Tomysl in Polen, opgegroeid in Zbaszyn (Polen). In 2008 studeerde zij cum laude af aan het Lyceum voor Beeldende Kunsten te Zielona Góra. Kinga exposeert regelmatig zowel in Nederland als in Polen. Haar werk is over vrijwel de hele wereld terug te vinden.

Degroepsexpositie is tot 3 januari te zien op dinsdag t/m zondag van 9 tot 17 uur aan de Oude Parklaan 117 in Castricum. 

Meer informatie is te vinden op de website van de deelnemende kunstenaars of op: Notable Art