Kinderen gratis naar Huis van Hilde tijdens Nationale Archeologiedagen

Uit
Opa en kleinzoon bestuderen objecten uit een ver verleden.
Opa en kleinzoon bestuderen objecten uit een ver verleden. (Foto: Lucienne van der Stouwe)

Met het ‘Archeo Reisboek’ op zak kunnen kinderen dit weekend op reis door het verleden van de provincie. In de ‘Archeo Hotspot’ kunnen kinderen zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur in de huid van een archeoloog kruipen en helpen met een beerput sorteren. Zaterdag is ook Oneindig Noord-Holland aanwezig met een archeologiequiz en de nieuwe verhalenkaart waarop bezoekers precies kunnen zien wat zich vroeger bij ons in de buurt heeft afgespeeld. Zondag 19 juni is een bezoek aan Huis van Hilde te combineren met de zoekwedstrijd van Oud-Castricum waarbij kinderen van 6 tot 15 jaar van 14.00 tot 16.00 uur met de metaaldetector kunnen speuren naar oude munten.

CASTRICUM - Tijdens de Nationale Archeologiedagen van vrijdag 17 t/m zondag 19 juni worden door het hele land activiteiten gehouden om de fascinerende wereld van de Nederlandse archeologie te brengen bij een breed publiek. Bij archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum hebben kinderen daarom gratis toegang.

Hoogovenskelet

Tijdens de Nationale Archeologiedagen onthult Huis van Hilde ook een tijdelijke vitrine rond het thema ‘Oude vondsten, nieuwe inzichten’ met als uitgelicht object de schedel van het hoogovenskelet dat in de jaren 60 van de vorige eeuw is gevonden op het terrein van de hoogovens. Nieuwe onderzoekstechnieken hebben geleid tot nieuwe inzichten over dit skelet die in de presentatie bij de vitrine worden toegelicht.

Ook met een Museumkaart is de toegang voor het museum gratis. Huis van Hilde is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. 

Kijk voor meer informatie ook op www.huisvanhilde.nl.